Schrijf u in om wekelijks ons programma te ontvangen.
 
Verras iemand met een leuk geschenk en bied hen een filmcheque aan die gedurende een jaar geldig is voor een film naar keuze meer...Cookie policy
THE PERSONAL HISTORY of DAVID COPPERFIELD (KT) 
duur119 min
regisseurArmando Ianucci
castDev Patel
Hugh Laurie
Tilda Swinton
genredrama
komedie
release09 september 2020
THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.
THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (DEATH OF STALIN). De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (LION), Tilda Swinton (WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN), Hugh Laurie (HOUSE) en Ben Whishaw (MARY POPPINS RETURNS). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.